Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PULSE News beszélget John DiMaggio-val a Brave & the Bold Aquaman-jéről

2009.03.17

KépNéha amikor televízióban vagy filmben dolgozol, olyan mintha mosogatnál vagy úsznál. De John DiMaggiónak, ez a mosogatás és úszás sokkal határozottabb amikor a képregényvilág nagy tengeri uralkodóját alkítja a Batman: A bátrak és a merészekben. DiMaggio pompázik a nagyképű Aquamanként, de nem lehet olyan nagy megeröltetés királyt játszani, hogyha évekig olyan hangokat szinkronizáltál, mint a Futuramából Bender, a Spectacular Spider-Man-es ellenség, Homokember, és Wonder Woman ellensége, Deimos hogy csak néhányat említsünk. DiMaggio elmeséli, miért volt nehéz kivárnia királlyá vállását!

 

Kép Bár ő nem egy életre szóló képregény-rajongó, DiMaggio úgy emlékszik, hogy szombat reggelente állandó harc dúlt a nővéreivel, hogy megnézhesse a SuperFriends-et. Az abból a sorozatból való kedvenc karakterei közé tartozott Aquaman, és most megkapta a lehetőséget, hogy eljátszhassa a Tengerek Királyát. De nem úgy indult útnak, hogy rajzfilmszinkronizáló szeretne lenni, DiMaggio kezdetben sok színpadi előadásban is szerepelt. Ezután elkezdett Stand Up Comedyzni, New Yorkban. Egy rövid idő után úgy döntött letesz a Stand Up-ról, és vissza akar térni a színjátszáshoz. "Beszéltem egy olyan barátommal, aki színész volt, és elmondta nekem, hogy hogyan érte el, hogy a végletek találkozzanak azáltal, hogy sok hanganyagot készítenek a rádiónak", mondta DiMaggio. "Úgy döntöttem, hogy azzal a lendülettel átmegyek és tenni fogom a dolgomat. Amikor odaértem Los Angelesbe a New Yorki területről, sok hirdetés anyagot lehetet fellelni. A legtöbbjük rajzfilm és animáció jellegű volt, tehát ebbe az irányba kezdtem megmozdulni."

Kép A megmozdulás helyes volt. DiMaggio több szerepet tett magáévá sok népszerű videójátékban, rajzfilmben és filmben. Éveken keresztül szinkronizálta a Futurama Benderjét és ő volt az egyike azon embereknek akinek meg volt rá az esélye, hogy Batman legyen a Batman: The Brave and the Bold sorozatban. Ő kicsit csalódott volt, hogy nem ölthette magára a köpenyt és sisakot, de nagyon lelkes volt, amikor a rendező Andrea Romano felajánlotta neki a Hét Tenger Királyának szerepét. "Nem sikerült Batman lennem, de ők lelkesen kérleltek: azt akarjuk tőled, hogy legyél Aquaman!" Mondta DiMaggio. "Van kedvem, király! Rendben! Döbbenetes! Andrea kormányzott főleg a helyes irányba, amikor a karakter lefestésén dolgoztunk. Azt akarták, hogy fenséges -- sőt majdnem Shakespear-i legyen. Kipróbáltunk néhány dolgot, a hangot ármoltattuk, mígnem meghozta a végeredményt: elkészült Aquaman. Nagyon szórakoztató volt. Határozottan egy ugrás volt a hangom számára, de nagyon élvezem a karaktert. Ő eléggé teátrális.

Kép"Azt gondolom, hogy ő szintén nagyon lebecsült", folytatta DiMaggio. "Ő Atlantis királya. Irányítja a föld többségét. Aquaman egyszerűen döbbenetes! Senki nem ellenfél neki csak ő maga. Ő olyan, mint a világ királya, mert hangosan kiált. Neki a Titanic elülső részén kellett volna lennie, mert hangosan kiáltott. Jó szórakozás volt, megpróbálni megtalálni magát a karaktert és rájönni milyen dolgok mozgatják, mik a motivációi. A munka a szereposztással fantasztikus. Andrea Romano annyira nagyszerűen csodálatos. Mindig tudja mi szükséges ahhoz, hogy jól működjenek a dolgok."

Kép DiMaggio felkeltette az érdeklődésünket a sok szórakoztató anyaggal amik soron következnek a Batman: The Brave and the Bold világegyetemében, ami a Fekete Kanári és Huntress megjelenésével fog járni. Ő szintén elárulta, hogy egy zenés epizód is lesz. "Ez nagyszerű lesz", lelkesedett. "Sikerült énekelnem. Ez döbbenetes volt. Nagyon mulatságos volt megtenni. Éppen annyira izgatott vagyok, mint a közönség, hogy lássam azt az epizódot. Szintén nem tudom kivárni, hogy a nézők lássák mit teszünk Adam Strange-el. Ez egy igazán jó epizód. Legalább 300 rajongóval beszéltem Aquaman hangjáról. Sok pozitív visszajelzést kaptam Aquaman hangjának játszásáról. Ez nagyszerű. Ez kellemessé és kielégítővé teszi az epizódot, ha hallom ezeket a dolgokat. A rajongók mindig megvédik a kedvenc karakterüket. Értem, hogy számukra ezek a hősök szent földön fekszenek. Szóval egy jó reakciót kapni ezek után sokkal kielégítőbb, mint általában. Mindennap tele lenne a postám gyűlölködéssel, ha valaha rosszul játszanám Aquaman-t.


A Batman: The Brave and the Bold hetente az amerikai Cartoon Network -on


ÍRTA: JENNIFER M. CONTINO

Forrás: comicon.com

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.