Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Közlemény és mintaoldalak a Rajzolt élet - 20 évnyi Disney mesterkurzusok-ból

2009.03.01

A Disney alelnöke és producere Don Hahn kiszemelt négy mintaoldalt a Drawn to Life: 20 Years of Disney Master Classes-ből, amik összegyűjtenek előadásfeljegyzéseket és vázlatokat a legendás rajfilmkészítőtől és tanártól , Walt Stanchfieldtől. A tanításait az 1970-es évektől, 80, és 90 években eltanulták, és a gyakorlatban sokan használták a mai nap legbeharangozottabb animációtehetségei közül, mint például Brad Bird, Tim Burton, Glen Keane, és John Lasseter.


Kattints a képek közül bármelyikre a nagyításért.

Kép

Kép Kép

 

Kép Kép

       Mindkét kötet fedőjének egy- egy életnagyságú pdf-e szintén hivatalosan megtekinthető.

A két kötetes könyvet 2009. március 27-én fogják kiadni. A könyvről teljes feljegyzések következnek.

A RAJZOL ÉLET: 20 ARANYÉVNYI DISNEY MESTERKURZUSOK-RÓL
Walt Stanchfield rajzfilmkészítőt (1919-2000) kiemelkedővé tette hosszú karrierje egy Hollywoodi menő animációstúdiónál, de a legnagyobb hagyatéka a filmiparban a tőle kapott tudás fáklyája, és hogy létrehozta a filmkészítők egy új generációját. A mély de hozzáférhető írásai segítettek az 1970-es, 80-as és a 90-es években életet lehelni az animáció új aranykorába a Disney Animation Studios-nál, befolyásolva olyen tehetséges művészeket, mint Brad Bird, Tim Burton, Glen Keane és John Lasseter. 

Ez az első valaha kiadott Drawn to Life, Stanchfield éleselméjű tűnődéseinek egy 800 oldalas, két kötetes gyűjteménye, melyek közvetlenül útbaigazítanak -egy jó adag általános életmegfigyeléssel körülölelve- az animációban. Szerkesztette az Oscar jelölt Don Hahn producer, Walt feljegyzései kellemesen és tömören képviselik a felüdülést hozó művészeket és filmszakértőket, és ez egy létfontosságú írás olyan diákoknak, akiknek most céljuk az, hogy egy másik új generáció részét képezzék a műfajban.

DON HAHNRÓL
A legsikeresebb producerek közül az egyik a Hollywoodban dolgozók közül, Don Hahn filmkészítőként kreatívan dolgozott a The Walt Disney Studios-nál több mint 30 éven keresztül.

Hahn pénzelte a klasszikus Beautyt and the Beast-et, amely az első animált film lett,ami a Motion Picture Academy-től kapott egy Best Picture jelölést. A következő filmje,a The Lion King, kasszát robbantott, mindenhol a világban vetítették, így a Disney történelemben a legtöbbbet jövedelmező, hagyományosan animált és hosszan-futó film lett, a Broadway musicalt is készített belőle. Hahn szintén társ-producerként működött a korszakalkotó mozgóképen a Who Framed Roger Rabbit-en.  További filmjei a The Hunchback of Notre Dame, Atlantis: The Lost Empire és a 2006-os rövidfilmje,a The Little Matchgirl mely megszerezte Hahnnak a második Oscar jelölését.

Jelenleg fejleszti a stopp-trükkös animációt  a Frankenweenie-t Tim Burton rendezővel, valamint különféle dokumentumfilmeket rendez és pénzel. Hahn szintén szerzett három az animáció művészetéről szóló könyvet köztük a 2008-as, The Alchemy of Animation-t, ami végleges belátást nyújt abba, hogy milyenek az animált alkotások a modern korban.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.