Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az Animaxon futó Méz és lóhere megtekinthető az endlesAnime-n

2009.07.13

Kép

www.endlessanime.hu-n a népszerű shojo animációs sorozat a MÉZ ÉS LÓHERE  megtekinthető. Számos epizódját még el lehet érni, kezdetnek itt az első rész linkje: http://www.endlessanime.hu/Videok/0062142/Mz_s_Lhere_1rsz_part1/ .

A népszerű mangasorozat alapján készült, amelyiknek alkotója Chica Umino , MÉZ ÉS LÓHERE egy romantikus vígjáték egy olyan művészeti iskolába járó diákcsoportról, akik a főiskolán keresztül megpróbálják életútjukat megtalálni. De amikor egy ártatlan és tehetséges 19 éves lány lép be az életükbe, a dolgok bonyolult szerelmi háromszögekké válnak.

A MÉZ ÉS LÓHERE mangasorozatot Chica Umino hozta létre és több mint 5,300,000 másolatot adtak el belőle Japánban. 2003-ban a sorozat megnyerte a 27. Kodansha Manga Award-ot, Japán legtekintélyesebb képregény díját. A sorozatot adaptálták egy 2005-ös animesorozatba és végül egy 2006-os élőszereplős filmbe.
Mi az a Shojo?….Japánban, a manga képregények és az animék hatalmas népszerűségnek örvendnek mind a gyerekek, mind a felnőttek körében, férfiaknál és nőknél egyaránt. A Shojo (ami japánul fiatal lányt jelent) a manga és az anime műfajait bővítette új elemekkel, mint például buja karaktertervek és szerelmes, romantikus meseelemek, amiket szembeállítottak az akció, tudományos vagy fantasy típusokkal. A nők és fiatal lányok Magyarországon is gyorsan felfedezték, hogy a képregények és az animek már nem csak a fiúknak szólnak. A Shojo történetek olyan cselekményeket és karaktereket vonultatnak fel, amikkel a nők és lányok könnyebben tudnak azonosulni. Amíg a shojó alakjai és helyszínei széles skálán változnak (világűrtől kezdve alternatív valóságon át a középiskoláig), azért több állandó elemt megtart, mint a romantikát, az aggály és szívfájdalom témáit, és végül az akadályok és viszontagságok ellenére az igaz szerelem megtalálását. És melyik fiatal lány ne érdeklődne eziránt? Tény, hogy a shojo nagyrészt szórakoztató médium, de több is:nők által fejlődött nőknek szóló történetekkel, ami a nőket és lányokat össze tudja kötni így a shojo népszerűsége Magyarországon is töretlen.

A MÉZ ÉS LÓHERE manga és animesorozat egyaránt T+ besorolású (idősebb tizenéveseknek). További MÉZ ÉS LÓHER információért látogasd meg ahonlapot www.animaxtv.hu/shows/mez-es-lohere honlapot. Az Animax-al és más címekkel kapcsolatos általános információkért látogasd meg a www.animaxtv.hu- t.

AZ Animaxról

Az Animax (korábban: A+, Anime+, Anime Plusz) egy Magyarországon, Romániában, Szlovákiában, és Csehországban sugárzott csatorna. A sugárzást 2004. december 4-én kezdte meg A+ névvel. Műsorideje 20 órától kezdődött, a Minimax adása után. A csatorna fő profilja az anime volt, de műsorra tűztek amerikai rajzfilmet (Akcióban Mary-Kate és Ashley), amerikai-japán koprodukciós rajzfilmet (A tini nindzsa teknőcök új kalandjai), valamint egy koreai-japán koprodukciós számítógép-animációs alkotást is (Cubix). Az A+ körülbelül 4 millió előfizető számára volt elérhető.2006. szeptember 6-án a Sony Pictures Television International (SPTI) felvásárolta az A+ csatornát, és 2007 nyarán beépítette az Animax nevű nemzetközi csatornahálózatába, így át is nevezve az A+-t Animaxra. Az Animax 2007. július 2-án indult. Elérhetősége ugyanúgy este 8 és hajnal 2 között van a Minimax sávján.2009. július elsején ifjúsági csatornává változik az Animax, ezáltal sok élőszereplős program is kerül a kínálatba. Először az Amazing Race című angol valóság-show 8. évadja fog megérkezni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.