Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Forbes vizsgálja a DreamWorks Animation ‘Felhőatlsz Stratégiá’-ját

2013.12.25

 

1015173-dreamworks-animation-s-turbo-fast-debuts-netflix.jpg

Tegnap, a Netflix bemutatta a Turbo FAST című, verseny-témájú animációs vígjátéékot a DreamWorks Animation-től. Néhány hónappal azután, hogy a Netflix történelmet írt az Emmy-n politikai thrillerjével, a House of Cards-al, a Turbo FAST lett a stream szolgáltatás első saját gyerekeknek szánt sorozata.

 

A sorozat a Turbo (hangja Reid Scott, az HBO-s Az alelnök-ből), Whiplash, Burn, Smoove Move, White Shadow, Skidmark és Chet által alkotott kaszkadőrcsapatról szól, amint "a legkirályabb pályákon a legőrültebb kihívókkal" versenyeznek.

Öt epizód a sorozatból, ami folytatja a Turbo mozifilm történetét, december 24-én, 12:01-től vált elérhetővé, a további részeket pedig 2014-ben mutatják be. Ez a kibocsátási stratégia különbözik a Netflix előző sorozataitól, amikor is az összes epizód a sorozatból egyszerre vált elérhetővé.

 

 

A Turbo FAST része a Netflix és a DreamWorks több éves megállapodásának, ami további 300 órányi új műsorszámot ígér a Netflix-nek —  DreamWorks karakterek illetve a  DreamWorks-höz tartozó Classic Media karakterek szereplésével.

A Forbes magazin egy cikkében, Scott Mendelson megvizsgálja a multi-platform terjeszkedést, vagyis amit ő “Felhőatlasz stratégiának” nevez, az alapján, hogy a DreamWorks Animation miként válik az első tesztalannyá egy amúgyis egyre túlzsúfolódó mezőn.

“Úgy látszik a multi-platform terjesztés a minden-mehet elvet képviseli,” írja Mendelson. A Marvel bejelentette, hogy a nagy Netflix sorozataival új dologba kezdenek, négy kevésbé ismert szuper hőssel egészíti ki a S.H.I.E.L.D. sorozat aktuális ügynökeit, akik egyaránt létezni fognak a játékfilmekben játszódó világegyetemben. Az új Terminátor reboot egyaránt létezni fog egészestés film formájában és egy epizódszerű televíziós sorozatban. Mindenki azon töpreng, hogy a Warner Bros mennyire összeilleszkedő világegyetemet tervez Dc-s tulajdonjogaival, főképpen mert ezek múltbeli és jövőbeli televíziós univerzumok (A CW zöld Íjásza és a The Flash, a Fox Gordon sorozata) amik egyeránt ugyanabba a kitalált világba tartoznak, mint az Acélrember DC univerzuma. De az egyik első igazi nagy tesztje ennek a ‘Felhőatlasz stratégiának’ (‘minden összekapcsolódik’) egy váratlan helyről érkezik, és ez a DreamWorks Animation.”

Menj át a Forbes.com-ra, hogy elolvasd a cikk többi részét.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.