Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Family Guy összegyűjti a Star Trek szereplőit

2009.03.30

Kép

A bizar Star Wars- os Family Guy epizód a Blue Harvest sikere után, az alkotó, Seth MacFarlane, és a Family Guy végrehajtó producere és műsorfuttatója David Goodman visszamerészkednek a Star Trek: The Next Generation 1994-es fináléja előtti időbe. Március 29-én, vasárnapon du. 9 órakor a Foxon Peter és a Griffin család részt vesz a Quahog-i Star Trek egyezmény ünnepségén, amikor a dühös Stewie kiforral egy tervet, miszerint létrehoz egy teleportálót és a hálószobájába transzportálja az egész Next Gen szereplőgárdát, hogy a házban közeli és személyes viszonyba kerüljön Picarddal, Datával, Jordie-val, Worffal és a 90-es évekbeli Enterprise legénység nagy részével.

A Family Guy különleges Trekkes epizódjának a premierje előtt, minek címe "Not All Dogs Go to Heaven," becsempésztük magunkat egy Family Guy sajtókonferenciára ahol megkérdeztük David Goodman producert, hogy együtt hozzák-e vissza az eredeti Next Generation szereposztást, és miért döntöttek úgy, hogy beteszik a Star Trek: The Next Generation-t ilyen sok évvel később.

A DEADBOLT: Miért most teszik be a The Next Generation szereposztását egy epizódba? Ez az árukapcsolás egy fajtája a filmben?

Kép DAVID GOODMAN: Tényleg ez volt a szándék. Voltaképpen a múlt héten megkérdezhetted volna, 'Miért tettünk egy Vissza a jövőbe jelenetet a műsorba, ha a film már 30 éves?' Azt gondolom, hogy mi rajongók vagyunk, különösen Seth és én hatalmas rajongói vagyunk a Star Trek-nek, és megvalósítottuk azt, bár sok epizód volt a televízióban, hogy visszahoztuk a sorozat eredeti szereposztását, ami az életben nem történt meg. Valójában, a Futuramának írtam ezt a részt, "Where No Fan Has Gone Before," ahol összegyűjtöttük az eredeti szereplőket.

De Seth és én rájöttünk, hogy senki nem gyűjtötte össze igazán a The Next Generation szereplőit és sokuk már eleve szerepelt ebben a sorozatban. A  Next Generation még napjainkban is nagyon népszerű. Úgy tudom, hogy hetente 10 milliót vagy 12 milliót kaptak,  mi csak kb. 8 milliót érünk, úgyhogy azt hiszem ez egy népszerű sorozat volt. Nem vagyunk aktuálisak, bár úgy építttük és készítgettük ezt az epizódott, hogy fiatalkori emlékeinket idéztük fel.

A DEADBOLT: Ti srácok, megcsináltátok a Star Wars epizódot,a Blue Harvest-et, és most itt a Star Trek. Lehet-e olyasmit beszélni már, hogy a Terminátorból is lesz valami?

Kép GOODMAN: Alkalmanként tettünk már be Terminator gegeket. Kaptam egy ötletet amin gondolkodom. De, nem, jön a nagy filmünk, és betettük a Birodalom Visszavág-ot. Már éppen a termelési folyamatba ért a Jedi Visszatér. Tehát elkészítjük mind a három Star Wars filmet azután számos más mozifilm paródiái láthatóak lesznek az elkövetkezendő részekben. Van egy epizódunk a jövő évben ami az Aranyoskám című filmet idézi majd meg, de egyenlőre semmit nem tervezünk a Terminátorral.

A DEADBOLT: Csak egy gyors szívesség; tudsz valamit mondani Az élet körülményei paródiáról?

GOODMAN: Persze. Ez Seth egyik kedvenc filmje, úgyhogy többször is vissza fognak térni a jeleneteinek görbetükrei. Legutóbb kettőt- hármat is betettünk, nem igaz?

Más konferencia-fénypontok:

David Goodman a Star Trek epizódban levő kedvenc jelenetéről:

"Azt gondolom valószínűleg, hogy a kedvenc jelenetem az amiben benne vagyok. Én hatalmas Star Trek rajongó vagyok, úgyhogy a művészek találkoznak ezzel a verziómmal akinek a hangját adom, Star Trekként vagyok felöltözve, mint kőkemény-rajongó, és egy kicsit kemény geek, és kérdéseket teszek fel az egyezményről. Azután nekem van egy egy kicsi futásom-késésem Patrick Stewarttal és Jonathan Frakeszel tehát valószínűleg ez a kedvenc jelenetem."

Goodman Brian epizódban betöltött szerepéről:

"Két cselekményszál is történik az epizódban. Egy történet magábafoglalja Meget és Briant. Meg megtalálja istent és saját vallását így kemény perceket ad Brian ateizmusának. Tehát ez egy történet. Amikor fejlesztettük a cselekményt, észrevettük, hogy Stewie-nak nem volt nagy szerepe a történet eseményeinek alakulásában így innen is elindítottunk egy cselekményszálat. És a két történet az elején egybekapcsolódik, amikor a család a Star Trek egyezményre megy és Stewie-nak nem sikerül választ kapnia a feltett kérdésére, aztán megtalálja egy transzportálónak a terveit és a szobájába teleportálja a szereplőket. "

"De a másik történet is folytatódik Meg és Brian ezen történetével, amikor megtalálják vallásukat, aminek a témáját már több oldalról megpróbáltuk megközelíteni, de ez teljesen új fordulatokat hoz majd. Megütköztünk abban, hogy Amerikában az emberek rosszabbnak tartják az ateizmust a Muszlim szélsőségességnél, így ezt nekünk való feladatnak tekintettük, és neki estünk. És mindig azt mondtuk, hogy Brian ateista, úgyhogy ez teljesen természetesnek is tűnt."

David Goodman arról, hogysok időt vesz-e igénybe a rengeteg vendéghang:

Kép "Nem, nem igazán. Van egy időbeosztásod és a hangokat amiket még animálásuk előtt felvettek, időben megkapod. Úgyhogy a termelési csapatunk igazán első rangú a szervezésben, és a művészek nagyon rugalmasak, abban, hogy min dolgoznak éppen, ha másik karakter hangjára várunk akkor más dolgokat kezdenek megrajzolni. Ez egy olyan művészekből és termelőkből álló nagyon tehetséges csoport, akiknek meggyőződésük, hogy ragaszkodjanak az időbeosztásukhoz. Néha csúszunk egy keveset, de ez az epizód sem volt nehezebb a többinél."

"Egy műsor, mint a Blue Harvest, másfelől komplikált akciójeleneteket és számítógépes animációt tartalmaz, ami viszont már több időt vesz igénybe. De a vendégszereposztás időszaka az egyik legkönnyebb dolog,behozzuk őket, hogy felvegyük a szövegeket, ez öt, tíz percet vesz igénybe, míg minden sorukat felolvassák, és már készen is vannak, aztán már tudunk is váltani."

Írta: Troy Rogers

(Forrás: thedeadbolt.com)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.