Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Designing Women sztárja Dixie Carter, 70 évesen elhunyt

2010.04.11

Dixie Carter színésznő, Hal Holbrook színész felesége, és a Designing Women tévésorozat csillaga, szombat reggel meghalt, mondta az ügynöke. 70 éves volt.

"Ez egy rettenetes csapás a családunknak" mondta egy írott nyilatkozatban Holbrook, aki 1984 óta a férje. "Értékelnénk, ha mindenki megértené, hogy ez egy privát családi tragédia. Köszönöm."

A publicista Steve Rohr, aki Cartert és a férjét képviseli, nem árulta el azt, hogy hol halt meg, vagy, hogy mi volt a halál oka. Carter és Holbrook Los Angeles területén éltek.

Híressé vált határozott déli nők alakításában, illetve Carter nyújtotta Necile hangját a Mike Young Productionsben készült 2000-es A Mikulás karácsonya című rajzfilmben.

Szintén hangját adta a A Yamada család című, Studio Ghibli anime angol nyelvű szinkronjához, az 1999-es  Hôhokekyo Tonari No Yamadâkun- hoz.

Carter alakította 1986-tól 1993-ig az ingerlékeny Julia Sugarbakert a Designing Womenben. 2007-ben Emmy díjra jelölték hét epizódnyi vendégszereplésért a Született feleségekben. A Bree-t játszó Marcia Cross karakterének a durva anyósát, Gloria Hodge-ot játszotta.

Carter szintén műsoron volt a Family Law TV sorozatban (1999-től 2002-ig) és a Diff'rent Strokes-ban (1984-től 1985-ig egy mostohaanya-, Maggie McKinneyként).

1939. május 25-én született Dixie Virginia Carter néven a Tennessee-i McLemoresville-ben, három gyerek közül középsőként. A Memphisi Egyetemen diplomázott.

Ő és Holbrook 1980-ban találkoztak miközben egy CBS filmet forgattak, a The Killing Randy Webster-t. Mindketten túl voltak két rossz házasságon így kezdetben feszült volt a kapcsolatuk.

Holbrook az 1980-as évek végén rendszeresen megjelent a Designing Womenben, mint Reese Watson, azaz Carter karakterének barátja. Carter hosszú karriert futott be a Broadwayn, majd a férjével együtt jelent meg a színpadon, a Southern Comfortsban, 2006-ban.

Házasságban élt Arthur Carterrel (nincs kapcsolat) 1967-től egészen az 1977-es válásig. Összeházasodott a Broadway színész/énekessel George Hearn-el még ebben az évben; 1979-ben azonban elváltak.

Holbrook mellett, Dixie Carter az első férje gyermekeit Mary Dixiet és Ginna-t, valamint mostohafiát, David Holbrook-ot is túlélte.

[Forrás: CNN --http://www.cnn.com/...l?section=cnn_latest, Associated Press -- http://news.yahoo.com/...us_obit_dixie_carter]

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.