Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Columbia szerezte meg Bigelow Bin Laden projektjét

2011.05.25

A Columbia Pictures szerezte meg Kathryn Bigelow címnélküli projektjének (Untitled Kathryn Bigelow Project) Észak-Amerikai forgalmazási jogait. Konkrétan itt az Osama Bin Laden projektről van szó.

A bombák földjén rendezőnője, Kathryn Bigelow elkezdett dolgozni egy új címnélküli háborús projekten Mark Boal forgatókönyvíróval, miután vasárnap amerikai katonák megölték az Al-Kaida vezérét, Osama Bin Ladent.

Először decemberben lehetett hallani a projektről, ám akkor csak annyi derült ki, hogy speciális katonákra fókuszál a történet. Most viszont nagyon úgy néz ki, hogy Mark Boal ugyanazzal a katonai egységgel van kapcsolatban, akik megölték Bin Ladent, és közben a Boal egész idő alatt folyamatosan követte a küldetés eseményeit.
Mark Boal így újraírja a forgatókönyvet, hogy belekerülhessen az a negyven perces tűzharc, amely végül Osama Bin Laden halálát okozta. A haláleset épp megfelelő időben jött Boalnak, akinek még mindig van ideje igazítani a forgatókönyvön, így biztosítva, hogy a film időben elkészül.
Egyelőre még nem tisztázott, hogy hol fogják forgatni a filmet, de úgy tervezték, hogy Boal Afganisztánba utazik, hogy helyszíneket keressen, de ezt lemondták a közelmúlt eseményei miatt. Kathryn Bigelow tervei között még mindig az szerepel, hogy nyáron forgatnak, de előtte kivárják, hogy a világ hogy reagál a szóban forgó eseményekre.
A szereplőválogatás jelenleg is folyik, bár nem tesznek ajánlatot senkinek, amíg Mark Boal be nem fejezi a forgatókönyvön az utolsó simításokat. Eddig úgy tűnt, Bigelow hamarabb kezdi el forgatni a Triple Fronitert, ám most az a helyzet, hogy ezt halasztják, és a címnélküli projekt kerül az előtérbe.
 
Forrás: http://www.filmnews.hu
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.